Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

FAJITAS ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ :)

FAJITAS ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ


2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κομματάκια η λωρίδες

3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)

2 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια

Πίττες τορτίγιας



Μαρινάρα

6 κουταλιές κρασί άσπρο ξηρό ή 3 κρασί και 3 νερό

1-2 λεμόνια χυμό

Ρίγανη

Θυμάρι

Βασιλικό

Πιπέρι

Αλάτι



Τοποθετώ όλα τα υλικά σε ένα ρηχό δοχείο και μαρινάρω το κοτόπουλο για μία ώρα ή από βραδύς. Αργότερα το τηγανίζω ελαφρά με λίγο λάδι, το βγάζω και συνεχίζω με το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σιγοψήνω. Μετά βάζω και το κοτόπουλο και τα αφήνω να σιγοψηθούν.



Guacamole sauce

2 αβοκάντο ώριμα

½ κρεμμύδι τριμμένο και στραγγισμένο από τα υγρά

Χυμό από 1 λεμόνι

½ ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κουταλιά λάδι

αλάτι

Αδειάζω το περιεχόμενο των αβοκάντο με το κουταλάκι σε ένα μπολ και ρίχνω το κρεμμύδι το λεμόνι το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύω μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και προσθέτω και την ντομάτα. Το βάζω στο ψυγείο και αφού παγώσει το σερβίρω.

*** Πολύ ωραίο ντιπ και για Nachos chips



Μαγιονέζα ντιπ

Βάζω 2 κουταλιές μαγιονέζα σε 6 κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύω καλά. Διορθώνω τη γεύση είτε προσθέτοντας γιαούρτι είτε μαγιονέζα ανάλογα με το τι μου αρέσει περισσότερο.



Τορτίγιας

Ραντίζω τις πίττες με λίγο νερό και τις βράζω σε ψηστιέρα ή στο φούρνο μέχρι να ζεσταθούν.

Αφού ζεσταθούν αλείφω τις πίττες με τα σος και τοποθετώ την γέμιση από κοτόπουλο.
Τυλίγω και ………..ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου